Toekomstige leerlingen van IKC Ackerswoude slaan eerste paal

Vanochtend hebben kinderen van basisschool de Tweemaster en Triodus Kinderopvang onder toeziend oog van wethouder onderwijs en kinderopvang Peter Hennevanger en bestuurders Anke van Vuuren (Scholengroep Holland) en Chris van Tongeren (Triodus Kinderopvang) de eerste paal geslagen voor het IKC in Ackerswoude.

Het nieuwe IKC in Ackerswoude biedt in de toekomst onderdak aan zowel basisschool de Tweemaster als Triodus Kinderopvang. In het nieuwe gebouw krijgt de Tweemaster de beschikking over negen groepsruimten en Triodus Kinderopvang over drie. Daarnaast krijgt het complex een eigen beweegbox, een compacte sportruimte met uitdagende sport- en spelvoorzieningen. De ingebruikname van het IKC is voorzien bij het begin van het schooljaar 2021/2022. Zodra het IKC gereed is, vertrekt de Tweemaster uit het scholencomplex in de wijk Koningshof.

Afbeelding

Wethouder Peter Hennevanger over de start van de bouw die vandaag officieel is begonnen: “De plannen om in Ackerswoude een IKC te realiseren zijn er al heel lang. Door allerlei factoren kwam er echter steeds iets voorbij waardoor het werd uitgesteld. Het is goed om te zien dat de goede samenwerking met de Tweemaster en Triodus Kinderopvang nu toch resulteert in de bouw van het IKC . Een mooie plek in de wijk waar straks kinderen van 0 tot 13 jaar leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten.”

Afbeelding

Directeur Chris van Tongeren van Triodus Kinderovang vult aan: “Met het IKC in Ackerswoude zoeken wij verbinding en bundelen krachten. Door met basisschool de Tweemaster een IKC te vormen zorgen we voor een sterke doorgaande ontwikkellijn. Voor ruimte in onderzoekend leren, maar ook voor rust en ontspanning om alle opgedane indrukken te laten landen bij onze kinderen.”

Afbeelding