Casa, Tweemaster en Johannesschool ruimen zwerfafval op

Pijnacker – Leerlingen van de Casa, Tweemaster en de Johannesschool in de wijk Koningshof, hebben vorige week de wijk opgeruimd. Het zonnetje scheen en de kinderen gingen fanatiek met een vuilniszak en prikker op pad!

Pijnacker Zuid oogt op het eerste gezicht netjes, maar de kinderen hebben toch nog heel wat zakken zwerfvuil van straat gehaald. Onder toeziend oog van het jeugd- en jongerenwerk, de wijkmanagers en wethouder Ilona Jense-van Haarst, gingen de leerlingen de wijk in. Bij het Baken was het meteen raak. Nota bene een stapel Telstars lag in de bosjes! Onze redactie heeft meteen contact opgenomen met de bezorgdienst en er loopt een onderzoek naar de dumper. Wij treden streng op tegen dit soort bezorgers en er volgt vrijwel altijd ontslag!

Rondom het sportcomplex werden nog meer vreemde en opvallende zaken aangetroffen: twee kinderfietsen, een tafel, een stoel en een mes. Het is verbazingwekkend wat mensen allemaal weggooien in de bosjes en op straat!

Supergoed
“De wijkagent is gebeld om het mes op te halen”, vertelde Ilona Jense-van Haarst na de opruimactie. “Supergoed”, omschrijft ze de inzet van de kinderen. Ze vindt het een geweldig initiatief van de scholen om kinderen bewust te maken van het milieu en in het bijzonder zwerfafval. “De kinderen hebben vooral heel veel sigaretten gevonden”, zo kreeg ze van de leerlingen te horen. “Het duurt wel twee jaar voordat een sigaret is afgebroken, daarnaast is het gewoon heel erg asociaal om afval op de grond te gooien.”

Cadeau van de wethouder
De kinderen werden beloond voor hun zoektocht naar zwerfafval. De wethouder (die de hele morgen betrokken en aanwezig was en zelf ook afval heeft geprikt) kwam niet met lege handen. De leerlingen kregen papierbakken, afvalscheidingsbakken en voor de nieuwe leerlingen waren er dopplers. “Wat hebben jullie veel opgehaald! Ik ben echt trots op jullie”, aldus de wethouder.

De wethouder deed op het schoolplein een beroep op de kinderen om het op straat gooien van afval eens thuis te bespreken. Het zijn immers de volwassen mensen die al deze spullen op straat gooien.